zondag 20 maart 2016

Het is lente!

Vandaag is de lente equinox.

Graag deel ik met jullie de ceremonie van Sandra Ingerman.

Om de Equinox te vieren wil ik graag dat we doorgaan met onze Innerlijke Wereld en innerlijke landschap te cultiveren. Als we dit gezamenlijk doen verzorgen we de gezondheid van al wat leeft en van de Aarde. We creƫren een wereldwijde tuin binnen en buiten onszelf.

Controleer je innerlijke tuin op plekken die je braak moet laten liggen en zoek nieuwe stukken om te bewerken.  Onthoud dat onze innerlijke tuin heel groot en ruim is.

Woel met je vingers in de aarde. Voel de grond en de vruchtbaarheid. Speel met de aardkluiten, proef het en ruik de diepe geur. Verbeeld je dat je op blote voeten over de aarde loopt en zo totaal verbonden tbent met de energie en de hartslag van jouw innerlijke tuin. Als de grond hard en droog aanvoelt, is dat een teken dat je je Innerlijke wereld hebt verwaarloosd. Herinner je de inheemse volken die uit hun ogen zo’n helder licht en vreugde stralen dat is omdat zij hun rijke Innerlijke wereld  steeds onderhouden.

Ga na wat jouw grond nodig heeft en welke planten weg moeten die jou niet meer dienen. Doe dat met passie. Zie het niet als werk. Zie het als spel en als iets dat jouw ziel voedt en verrijkt.

Denk aan de wilde zaden die je al dansend wilt rondstrooien. Zaai zaden voor gezondheid, vrede, liefde, licht, harmonie en zo. Zaai de zaden voor jouw diepste droom. Zing de zaden toe zodat ze weten dat ze met liefde geplant zijn.

En als je dit hebt gedaan duw dan de zaden voorzichtig in de grond. En geef ze water met liefde.
Of je nu de lente of de herfst verwelkomt, poot binnen of buiten wat zaden van kruiden. verzorg de planten die uit deze zaden spruiten met liefde. Zing dagelijks voor ze. Praat met ze terwijl ze groeien en bloeien en blijf ze voeden met jouw liefde. als de planten volgroeid zijn, eet de kruiden. Bedenk hoe we de energie eten van de gedachten en de energie waarmee we onze innerlijke- en buitentuin verzorgen.

Kies ervoor zorgvuldiger te zijn wat voor energie we onszelf, anderen, de natuur en de wereld toesturen. Want uiteindelijk komt dat weer in ons eigen lichaam en in ons leven terecht.

Ik wens jullie allemaal een fijne equinox en een prachtige lente.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten