woensdag 2 maart 2016

antidepressiva uit de natuur


10 antidepressiva uit de natuur!

Wat doe je als je je depressief voelt?
We willen allemaal gelukkiger zijn, maar in onze hedendaagse samenleving lijken depressies in de lift te zitten. Als Life coaches geloven wij dat er voor elke mens unieke oplossingen zijn voor hun problemen. Terwijl antidepressiva het antwoord kan zijn voor sommige klinische depressie, kunnen andere natuurlijke methoden naast of als alternatief voor medicijnen heilzaam zijn. Hoewel er geen wondermiddel bestaat voor depressies, is er onderzoek ter ondersteuning van verschillende natuurlijke opties die onze geest en gedachten een positieve boost kunnen geven.
Laten we er hier eens een tiental bespreken.
1. Maak je handen vuil!
Tuinieren is al lang bekend om zijn meditatieve effecten. Je wordt ontspannen, en voelt je back to eart. Medical News Today meldt dat Britse wetenschappers goede bacteriën aantreffen in aarde die gelijkaardig werken als een anti depresivum, wanneer we het hebben over het vrijgeven van serotonine. Dus hier hebben we al een natuurlijk anti depressivum. Aan de slag in de tuin…er zijn voldoende boeken in de handel voor beginnende tuinieren.
2. Mediteer!
Velen van ons hebben al gehoord dat meditatie stress vermindert. Wetenschappers beginnen nu te bewijzen dat meditatie een tastbaar effect op de hersenen heeft. Professor Mark Williams, van de afdeling Psychiatrie aan de Universiteit van Oxford voerde een proef onderzoek uit ,daarover meld the BBC News, dat meditatie de kans op een depressie met meer dan 50% verminderd. De mensen zien hun gedachten door middel van meditatie als gewoon gedachten, of ze positief, negatief of neutraal zijn. Zin om het te proberen? Er zijn talrijke programma’s te downloaden, en talrijke clubs bieden initiatie-dagen aan. Op die manier ontdek je of het iets voor jou kan zijn.
3. wierook branden.
Wierook wordt al lang gebruikt in religieuze rituelen en hippy huiskamers over de hele wereld om een rustige omgeving te creëren. In een nieuwe studie (uitgevoerd door de Amerikaanse Federatie van Verenigingen voor Experimentele Biologie (FASEB) heeft een internationaal team van wetenschappers ontdekt hoe het verbranden van wierook (hars van de Boswellia plant) slecht werkende ionkanalen activeert in de hersenen, en daardoor depressieve gevoelens verminderd. Floracopeia biedt een hoge kwaliteit, organische wierook beschikbaar als wierook en essentiële oliën.
4. Drink thee!
Vooral St. Janskruid is gekend voor zijn medicinale werking tegen depressieve gevoelens Het is een wilde gele bloem die is gebruikt voor medicinale doeleinden doorheen duizenden jaren. Er is enig wetenschappelijk bewijs dat sint-janskruid nuttig is bij de behandeling van milde tot matige depressie. Twee grote studies, één gesponsord door het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM), toonde aan dat het kruid nuttig kan zijn voor de behandeling van milde depressie, maar het kan niet als effectief en curatief gezien worden voor de behandeling van depressies op zich. Verschillende soorten thee zijn in de natuurwinkel en apotheek voor handen, die gekend zijn voor een kalmerende werking, en of versterking van het zenuwstelsel.
5. Eet Sushi.
Onderzoek heeft aangetoond dat vette vis olie daadwerkelijk het welzijn kan verbeteren. Mensen die lijden aan depressie hebben lagere niveaus van omega-3 vetzuren in het bloed. Uit een studie (Nemets & Belmaker – American Journal of Psychiatry) blijkt dat hoe lager het niveau van EPA, hoe ernstiger de klinische depressie. Bovendien, visolie supplement verminderd zelfmoordneigingen en verbeterd het welzijn. Tijdens het onderzoek kregen 40 mensen visolie of een placebo gedurende 12 weken (Hallahan, Hibbeln, Davis – British Journal of Psychiatry). Duidelijk positieve resultaten werden waargenomen. Visolie is te vinden in rauwe en gekookte vis en kan ook worden genomen als een voedingssupplement. Zebra Organics is een grote bron voor hoge kwaliteit, biologische visolie supplementen.
6. Beweeg!
Maak een wandeling, een fietstocht, breng een bezoek aan de sportschool, of ga dansen. Wetenschap geeft aan dat mensen die regelmatig sporten en voldoende bewegen positieve impulsen t.o.v. hun stemming ervaren en het risico op depressie verminderen. Wanneer u sport maakt het lichaam natuurlijke endorfines aan en die zposorgen voor positieve gevoelens in het lichaam en de geest.
7. Gebruik natuurlijke zoetstoffen!
Zoals agave nectar of Ahorn Siroop. Sommige studies hebben het gebruik van geraffineerde suiker en depressie aan elkaar gelinkt. Auteur William Dufty creëert een sterk argument voor het vermijden van suiker in zijn boek Sugar Blues. Een ander interessant boek over dit onderwerp is Sugar Shock, door Connie Bennett met Stephen Sinatra, Natuurlijke zoetstoffen zoals agave (een zoete cactus nectar) en maple syrup (een zoetstof gemaakt van het sap van de esdoorns) worden gebruikt als natuurlijke alternatieven voor geraffineerde suiker.
8. Zorg voor voldoende zon- en daglicht.
Er is aangetoond dat het niveau van serotonine in de hersenen verhoogd wordt onder invloed van VIT. D. Onderzoekers van de Universiteit van Toronto hebben gemerkt dat mensen die lijden aan depressie, met name de seizoensgebonden affectieve stoornis, de neiging tot verbeteren vertonen als hun niveaus van vitamine D in het lichaam over het normale verloop van een jaar verhoogd. De aanbeveling is om jezelf beperkt, onbeschermde blootstelling aan de zon in de vroege ochtend en laat in de middag (niet meer dan 15 minuten voor lichte huid individuen, 40 minuten voor donkerdere huid). Vitamine D is ook beschikbaar als een voedingssupplement.
9. Lach je depressie weg.
Is je ooit de fysieke reactie opgevallen na het hebben van een lachsalvo? Studies tonen aan dat lachen het ontstaan bestrijd van depressie door het verminderen van stress hormonen. De positieve resultaten van het lachen kan mensen stimuleren om te ontspannen en opgehoopte stress los te laten. Het lezen van de strips, het bekijken van uw favoriete stan-up comedian, of het luisteren naar lachende mensen kan een coctail zijn voor geluk.
10. Wordt sterker van je depressie!
Kan een depressie je eigenlijk gezonder maken? Een recent artikel van de BBC News beschrijft een onderzoek door Dr Paul Keedwell, een expert op stemmingsstoornissen aan het Instituut voor Psychiatrie, King’s College London. Keedwell zegt dat depressie geen menselijk defect is, maar een afweermechanisme dat in zijn milde en matige vormen een gezonde herbeoordeling van persoonlijke omstandigheden kan afdwingen. Vind jezelf niet als je met een depressie geconfronteerd geraakt, in de meeste gevallen komt het goed zelfs als je alles op zijn beloop laat. Depressie kan in feite een doel dienen, verdiepen en verrijken van de menselijke ervaring. Door het overwinnen van uitdagende tijden in ons leven, kunnen we eigenlijk sterker worden. Als je het zo durft bekijken.
Gewoonlijk herkennen we een depressie in het veranderen van aanvoelen van situaties. We hebben allemaal ervaring met moeilijke fases in ons leven, en bij naderende depressie hoeven we niet altijd direkt professionele hulp in te schakelen, kleine veranderingen in onze levensstijl kan al heel wat verlichten. Dit zijn natuurlijk geen wondermiddelen, maar kwaad kunnen ze in elk geval niet. Een doktersadvies dient altijd ingewonnen te worden wanneer je je depressie niet onder controle krijgt of blijft aanhouden, ook bij zelfmoordgedachten steeds een arts raadplegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten