zondag 13 november 2016

Essentiële oliën van dōTERRA

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën worden gewonnen uit de schors, bloem, vrucht, het blad, zaad of wortel van een plant of boom door middel van destillatie, waarbij de op water gebaseerde verbindingen van een plant gescheiden worden van de olie.
Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en hebben een sterk aroma. Eén druppel essentiële olie bevat letterlijk de meest krachtige en helende componenten van de plant
Essentiële Oliën helpen de plant zich aan haar milieu aan te passen en beschermen haar tegen een vijandige omgeving. Door het gebruik van essentiële oliën kan de mens optimaal profiteren van de beschermende en genezende kracht van planten.

Eigenschappen van essentiële olie

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Eeuwenoud gebruik van essentiële olie

Naast de aromatische kwaliteiten zijn essentiële oliën in de geschiedenis veelvuldig gebruikt in vele culturen voor medicinale en therapeutische voordelen. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke onderzoeken en trends richten zich meer en meer op de natuurlijke benaderingen van welzijn en de ontdekking van etherische olie die toegepast kunnen worden in de gezondheidszorg.

Hoe gebruik je de essentiële oliën van dōTERRA.

Aromatisch, in de lucht

Geur heeft invloed op je lichaam en emoties. Het stimuleert je hormonen en beïnvloedt je stofwisseling.
  • inhaleer de olie via een diffuser
  • inhaleer de olie via je handen door een druppel olie in je handpalmen te wrijven en er een kommetje van te maken
  • doe een druppel olie op je kussen voor het slapen gaan.
De voordelen van aromatisch gebruik
  • het zuivert de lucht van ongewenste geuren en bacteriën
  • opent de luchtwegen
  • heeft een positieve invloed op je stemming

Topical, direct aanbrengen op je huid

Door de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn de gecertificeerde essentiële oliën van dōTERRA veilig voor de huid. Hun chemische structuur zorgt ervoor dat ze gemakkelijk via de huid worden opgenomen. Als je essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt, ervaar je vrijwel direct de voordelen hiervan. Vanwege hun herstellende, kalmerende en desinfecterende eigenschappen worden essentiële oliën veel gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen.
  • breng de olie aan in je nek, achter je oren, onder je voeten en op de plek waar het nodig is.
  • breng 1-2 druppels olie op de desbetreffende plek aan en wrijf het zachtjes in om de circulatie en absorptie te bevorderen.
  • breng 1-2 druppels onder de voeten aan. De poriën onder je voeten zijn groter dan de andere poriën op je huid, waardoor de olie sneller wordt opgenomen in je bloedbaan (binnen 20 seconden). De olie heeft op je hele lichaam effect.

Inwendig gebruik

De essentiële oliën van dōTERRA kan je ook als voedingssupplementen gebruiken om je gezondheid te ondersteunen. Inwendig gebruik van essentiële oliën is specifiek voor gecertificeerde oliën!
  • doe 1-2 druppels olie onder je tong of tegen je gehemelte
  • doe 1-2 druppels olie in een glas water
  • doe 1-2  druppels olie op  een lepel honing en neem in
  • doe een paar druppels olie in een lege plantaardige gelcapsule en neem in als een pil


Wil je meer informatie over de oliën of wil je weten welke olie voor jou geschikt is neem dan contact op via 06 55105608of info@xanderaa.nl

Overige toepassingen

Essentiële oliën zijn dagelijks te gebruiken, zowel voor persoonlijk gebruik als ook in het huishouden. Je kan er mee koken, schoon te maken, wassen en nog veel meer.
Elke week zijn er bij Xandéraa Nailcare gratis introductieklassen. Kijk op workshops voor de data.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten